Biografie


Als freelance vormgever is het mijn doel om jouw unique selling point te vinden en zo krachtig mogelijk vorm te geven, zodat jouw merk of bedrijf de (potentiële) klant direct meeneemt in je verhaal. Hier ligt ook mijn kracht als designer. Ik begrijp of creëer jouw look and feel, zonder mijn eigen stijl te verliezen. Jij krijgt een uniek ontwerp dat past bij de persoonlijkheid en kracht van jouw merk. Al mijn eindproducten zijn een samengespannen web van nauwkeurig onderzoek naar (de behoeftes van) de klant, de kernwaarden van jouw merk of bedrijf en mijn creatieve input.

Introductie: vroeger

Basisschool

Als kind was ik altijd al erg creatief. In groep 5 kregen we de opdracht om in een zeer beperkte tijd een dier te kleien en te schilderen. Ik besloot om een schildpad te maken, in 3D. Ik weet nog de adrenaline die ik voelde, om het optijd af te krijgen met de juiste details en zo vaag mogelijk antwoord te geven aan de kinderen die vroegen waar ik mee bezig was, want ik was toen al allergisch voor na-apers. En op deze manier zijn er een aantal “meesterwerken” geboren.

mijn eerste software

Toen ik iets ouder was (zo rond de 10 jaar) ging ik mij afvragen hoe de internetwereld werkte, daar was ik zo benieuwd naar. Ik wilde namelijk zelf een website bouwen. Ik ging met mijn vader naar de winkel om mijn eerste software te kopen. Van daaruit heb ik mijn eerste concept bedacht en mezelf een beetje leren coderen.

Ik zie mezelf als een autodidact met een unieke visie, die alleen ik visueel kan vormgeven.

Studeren

HBO Integrale veiligheidskunde

Toen ik 16 jaar was en bijna de HAVO had afgerond, heb ik mij bij ArteZ aangemeld. Daar werd ik helaas niet toegelaten vanwege mijn leeftijd. Het jaar daarop ben ik integrale veiligheidskunde gaan studeren. Daar heb ik het erg leuk gehad en ben ik actief geweest in de introductie commissie. Veiligheid is iets wat mij altijd al heeft geboeid, voornamelijk omgevingsveiligheid en omgevingspsychologie, online veiligheid, criminologie en de advocatuur.

HBO Allround Styling

Maar toch miste ik het creatieve te erg. Uiteindelijk werd ik toegelaten bij Academie Artemis. Tijdens de toelatingsdag voelde ik me als een vis in het water. Vol zelfvertrouwen begon ik aan de kunstacademie. Het huiswerk was eigenlijk al to-good-to-be-true. Tijdens mijn schooltijd heb ik op professioneel gebied veel geleerd. Ik heb vooral veel meegekregen over hoe ik mijn werk moet opbouwen, welke elementen er nodig zijn om een waterdicht concept/ontwerp te presenteren.

Het ontwerp is de link tussen alle kenmerkende elementen van jou en je onderneming of merk. Het heeft een fundering en een uitgangspunt: een visie die je vormgeeft.

Studie overzicht:

Stages

Anne-claire petit

Ik heb mijn praktijk stage gedaan bij Anne Claire Petit in Amsterdam. Hier heb ik onder andere verschillende ontwerpen gemaakt en uitgewerkt voor de ACP collecties, waarvan er 2 in productie zijn genomen. Ook heb ik bijgedragen aan fotoshoots, geassisteerd op de beurs Maison et Objet in Parijs & de Kleine Fabriek in Amsterdam, een trend- en concurrentieonderzoek verricht en adviezen gegeven over de vormgeving en visualisatie van het merk. 

Blijf Groep

Later heb ik een onderzoeksstage gedaan bij Blijf Groep waarin ik mijn passie voor omgevingsveiligheid en omgevingspsychologie en ontwerp heb gecombineerd door onderzoek te verrichten voor een nieuw interieurconcept.

Door het lopen van deze stages ben ik er achter gekomen wat ik wil, maar ook wat ik niet wil. Ik merkte vooral dat vrijheid en het plezierig samenwerken met gepassioneerde mensen in een flexibele (werk)omgeving mij het beste ligt. 

Stage overzicht:

Persoonlijke groei & cursussen

EEN NIEUWE WEG INSLAAN

Tijdens mijn schooljaren merkte ik dat ik steeds verder wegdreef van wie ik echt was. Ik heb daardoor mijn leven opnieuw moeten vormgeven, wat veel moed en energie vergde. Ik zie mezelf dan ook als zeer veerkrachtig en vindingrijk. In deze periode heb ik mij gefocussed op het leren over en het onderhouden van mijn fysieke en mentale welzijn. Ik heb veel geleerd door coachingsessies, een 8-weekse mindfullness training, yogalessen en literatuur.

FREELANCEN

Uiteindelijk ben ik langzamerhand gaan uitbreiden naar het leren van taarten bakken en decoreren, website bouw en heb ik een storytelling cursus gedaan van Pixar. Intussen was voor mij de tijd rijp om ook op professioneel niveau mijn creatieve kanten te laten zien. Geleidelijk ben ik toen freelance werkzaamheden gaan doen, zoals logo & huisstijl ontwerp, website bouw & ontwerp en het maken van trendforecastingboeken. Uiteindelijk heb ik mijn vakkennis verder uitgebreid door meer te leren over sociale media, online marketing, het lezen van vakliteratuur en het bezoeken van actuele tentoonstellingen, musea, lezingen en beurzen. 

Cursus overzicht:

Mijn passie: ontwerpen en ondersteunen

ik geef jouw plannen vorm

Inmiddels ben ik voltijd freelance vormgever en kan ik vorm geven aan jouw idee, merk, bedrijf of onderneming. Dit uit zich op veel verschillende manieren: van een advies over social media, online marketing of branding naar een volledige huisstijl switch, met nieuw logo, nieuw drukwerk en een responsieve WordPress website. Maar het belangrijkste en het leukste aan mijn werk is om anderen te helpen en veel positiviteit en creativiteit in jouw plannen te stoppen. Ik hoop dat je deze elementen ook terug ziet in mijn portfolio.

De gelaagdheid in degene met wie ik graag samenwerk is hetgeen wat mijn werk interessant en leuk maakt. En dat zie je altijd terug in het eindresultaat.

Neem VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Ik vind het altijd leuk om van jou te horen! Je kunt gerust vrijblijvend contact met mij op nemen voor een advies of prijsopgave. Voeg mij toe op WhatsApp of vul het onderstaande formulier in. Laat me in dat geval vooral weten waar je mee bezig bent en wat je bezig houdt, zodat ik een beeld kan krijgen van waar ik je eventueel mee kan helpen.